Lov na kodo


Smo v času strašne vojne, ki lahko uniči svet.

Uporniki iz plemena Lovcev na kodo so sovražniku uspeli izmakniti načrte za izdelavo najmočnejšega orožja, imenovanega Črni bot. Zlovešči bot grozi, da bo s svojo močjo uničil celoten planet. To pa mu lahko preprečijo samo Lovci na kodo. A le, če bodo pravočasno rešili vse programerske uganke!

Kako poteka igra?

Igra Lov na kodo je brezplačna in poteka na prostem, na šolskem dvorišču, v parku ali na športnem igrišču … Za igranje potrebuješ pametni telefon, aplikacijo Telegram in še aplikacijo za skeniranje QR kod.

Igro sestavlja več etap. V vsaki etapi mora ekipa čimprej priti do lokacije, kjer je skrita QR koda. Ko člani ekipe kodo najdejo, jo skenirajo in pri njej naredijo ekipni selfi - nato prejmejo programersko uganko. Šele ko na uganko pravilno odgovorijo, prejmejo koordinate naslednje lokacije, s čimer začnejo novo etapo igre.

Demo video

Oglej si video in sodeluj v interaktivni predstavitvi Lova na kodo. V videu avtorji igre tečejo namesto tebe, ko bo šlo zares pa se bo treba zanesti na lastne noge! :)

 • Lov na kodo je ekipna igra, ekipo sestavljata najmanj 2 člana.
 • Vsaka ekipa potrebuje en pametni telefon, na katerem naj bosta nameščeni 2 aplikaciji: Telegram in poljubna aplikacija za skeniranje QR kod.
 • Organizator igre ekipam posreduje navodila za prijavo s QR kodo ali povezavo za registracijo.
 • Ob registraciji si mora ekipa izbrati ime, vpisati število članov, naložiti svojo sliko (avatar ekipe) in rešiti uganko za ogrevanje.
 • Po registraciji bodo ekipe obveščene o startni lokaciji, kjer se ob uri začetka igre zberejo vsi tekmovalci.
 • Igro običajno sestavlja 10 etap:
  1. Na koncu vsake etape je skrita QR koda, ki jo morate poiskati in skenirati,
  2. zatem narediti ekipni selfi in
  3. rešiti uganko.
 • Šele ko vpišete pravilen odgovor, prejmete koordinate naslednje lokacije, s čimer se začne nova etapa igre. (Če odgovorite napačno, boste morali počakati 1 minuto, preden boste lahko ponovno odgovarjali.)
 • Igra se zaključi, ko prispete na cilj zadnje etape in rešite še zadnjo, najtežjo uganko.
 • Zmaga najhitrejša ekipa, ki bo opravila vse etape: v pravem zaporedju našla vse skrite QR kode in pravilno rešila vse uganke.

Organizirajte svoj Lov na kodo

Igro Lov na kodo lahko organizirate sami - v vašem kraju, v parku, gozdu ali na šolskem dvorišču. Sledite navodilom v slovenščini in ne pozabite vašega Lova na kodo vpisati na Codeweekov zemljevid.


Univerza Urbino

Lov na kodo so razvili zaposleni na Univerzi Urbino v Italiji.